G1 Labor Képgaléria

Kapcsolatunk a G1 Intézettel

A G1 Labordiagnosztikai Kft. köz­vet­le­nül a G1 Intézet mellé telepített, füg­get­len diagnosztikai vállalkozás.
Ha Ön klinikai panaszai alapján szak­ren­de­lést kíván igénybe venni, keresse fel az intézet honlapját! Számos szak­ember segítheti Önt a problémák meg­ol­dásában.

HIV Vizsálat
HIV Vizsgálat

A HIV virus mintavétele, tesztelése, kiértékelése

A kereskedelmi forgalomban lévő tesztek  a HIV vírus core (magi) fehérjét (p24, azaz protein 24) és a HIV vírus  ellen termelt speciális  (core és envelope, /felszíni/  fehérjék ellen termelt ) ellenanyagokat  képesek egy időben, egymás mellett kimutatni.

A HIV fertőzés utáni 2-4 hét között a vírus antigén (p24) már kimutatható.  A csúcs a vírusfertőzés után 3 héttel mérhető.  A  vírusfertőzés után beindul az ellenanyag képződés, és abban a pillanatban, amikor az antigénnel szemben  fellép az ellenanyag túlsúly, már csak az ellenanyag mutatható ki. Ez a fertőzés utáni  3 -4 héttel következik be, természetesen vannak egyedi eltérések.

Amennyiben csak vírus antigén mutatható ki, ez mindenképpen korai fertőződést jelent.

A leghatékonyabb antiretrovirális szerekkel  történő kezelési beavatkozás  ebben a korai fertőződési szakaszban  lehetséges,  mert a kezelés megakadályozza  a HIV vírus u.n reservoir  sejtekbe történő beépülését. Ezek a reservoir sejtek a nyirokcsomókban  akár évtizedekig is csöndben megbújva magukban hordozzák a HIV vírus genetikai állományát. Látszólag „gyógyult” személyeknél  évekkel később  bármi beindíthatja ezeknek az alvó sejteknek az aktivizálódását.

Mintavétel:

1 cső natív vér, a vizsgálat a vérszérumból történik

Kiértékelés:

A szűrővizsgálati  eredmény lehet:

negatív :  A szervezet 2-3 héttel korábban nem találkozott a vírussalfkétes

kétes: Lehet  hogy korai fertőzés, lehet, hogy álpozitív - azaz keresztreakció  történt.  Az eredményeket verifikálni, megerősíteni kell

pozitív: A szervezet 3 héttel korábban valószínűleg találkozott a vírussal.   Az eredményeket verifikálni, megerősíteni kell.

Verifikálás, megerősítés:

A kétes, vagy pozitív eredményeket adó mintáknál a vizsgálatot más elven alapuló vizsgálati teszttel  meg kell ismételni. Ha az eredmény az ismétlés során is kétes, akkor 3. teszttel is el kell végezni a vizsgálatot, illetve új vérvétel szükséges.

Pozitív eredmény csak akkor adható ki, ha a verifikálási eredmények a pozitivitást egyértelműen bizonyítják. Nagyon korai fertőzés esetén a PCR vizsgálatoknak lehet bizonyító ereje.

Időpont foglalás

Ha nem a G1 Intézetbe, hanem hoz­zánk, a G1 Laborba jönnek vizs­gá­latra, az alábbi számokon tudnak érdeklődni és időpontot kérni vérvételre és laborvizsgálatokra
8 és 15 óra között:

G1 Labor tel.: (06‑1) 240‑1880, G1 Labor mobil: +36 20 371‑9045, Kiss Mihályné Erika: +36 30 645-5544

Elérhetőségeink

Iroda, Kémiai laboratórium: 
(06‑1) 240‑1880
Kiss Erika, laborvezető asszisztens: 
+36 30 645‑5544

Iroda, Mikrobiológiai labor: (06‑1) 299‑0042 
Fax: (06‑1) 299‑0043
dr. Széll András, ügyvezető igazgató: 
+36 20 914‑6991 | +36 30 626‑4130 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1036 Budapest, Lajos u. 74‑76., I. emelet

Akciók, kedvezmények

Rendszeres együttműködés esetén magánorvosi rendelők, praxis közösségek részére megegyezés alapján kedvezményes árakat biztosítunk.

Kiemelt Ajánlataink

Hüvelyi folyások teljes körű laboratóriumi diagnosztikája

Szexuális úton terjedő betegségek teljes körű, korszerű diag­nosz­ti­kája

D-vitamin szint mérése

Gyomor- és bélrendszeri meg­bete­ge­dé­sek székletből történő vizsgálata. (Szűrővizsgálatok, tumor­markerek, gyul­la­dás­fak­torok)

Laktóz, fruktóz és szorbit into­le­ran­cia vizsgálata kilégzési teszttel

Akciós Helicobacter Pylori vizs­gá­lata vérből