G1 Labor Képgaléria

Kapcsolatunk a G1 Intézettel

A G1 Labordiagnosztikai Kft. köz­vet­le­nül a G1 Intézet mellé telepített, füg­get­len diagnosztikai vállalkozás.
Ha Ön klinikai panaszai alapján szak­ren­de­lést kíván igénybe venni, keresse fel az intézet honlapját! Számos szak­ember segítheti Önt a problémák meg­ol­dásában.

Hepatits Vizsálat
Hepatitis-C Vírus Vizsgálat

A Hepaitis-C vírus mintavétele, tesztelése, kiértékelése

A hepatitis  a máj gyulladásos folyamatát jelenti, melynek következtében diffúz vagy gócos májsejt elhalás következik be. A vírushepatitis  lehet akut (hetek alatt lezajló) vagy krónikus, (évekig, évtizedekig tartó, a májműködés elégtelenségéhez vezető ) betegség.  A hepatitis C  vírus (RNS vírus) elsősorban vérrel  (ide tartozik az IV droghasználat, piercing, tetoválás, vérzéssel járó ökölszex (fisting) is), vérkészítménnyel, ritkább esetben szexuális úton, vagy perinatálisan vihető át.  A HCV fertőzöttek  több mint 60%-ánál  krónikus májgyulladás  alakul ki.  Becsült adatok szerint  minden 500 lakosból 1 HCV vírus hordozó. Védőoltás nincsen. Hatékony terápia ma már hozzáférhető.

A fertőzöttek  mintegy felénél nincsenek akut hepatitisre utaló tünetek., a betegség  tünetszegényen, vagy észrevétlenül,  vagy teljesen tünetmentesen zajlik, és csupán  a krónikus stádium egy későbbi (10-20 év múlva) tünetekkel kísért szakaszában kerül diagnosztizálásra.

Vizsgálat során mindig a HCV vírus ellen termelt ellenanyagot mutatjuk  ki.  Az  IgG  típusú ellenanyag a fertőzés után kb. csak 90 nap elteltével mutatható ki. A 3 hónapos periódust nevezzük „ablak periódusnak”. Az ablak periódusban vírus átvitel történik, az aktív vírus szaporodás miatt. A HCV ellenanyag  egy életen át kimutatható,  függetlenül attól, hogy folyik-e aktív vírus szaporodás,  vagy sem. A HCV vírus nem épül be a májsejtek genetikai állományába

Mintavétel:

Egy cső natív vér, a vizsgálat a vérszérumból történik

Tesztek:

A legmegbízhatóbb kereskedelmi tesztek:

1. Adaltis aHCV ELISA: A fertőzést követő  90 nap után mérhető az IgG típusú ellenanyag.

2. DiaPro aHCV ELISA: A fertőzést követő  90 nap után mérhető az IgG típusú ellenanyag.

3. Ortho aHCV ELISAO: A fertőzést követő  90 nap után mérhető az IgG típusú ellenanyag.

4. Immunoflow a HCV gyorsteszt: A fertőzést követő  90 nap után mérhető az IgG típusú ellenanyag.

Kiértékelés:

A szűrővizsgálati  eredmény lehet:

negatív:  A szervezet  12 héttel  héttel korábban nem találkozott a vírussal,

kétes: Lehet, hogy korai fertőzés, lehet hogy álpozitív - azaz keresztreakció, vagy ál negatív reakció  történt. Ál negatív reakció előfordulhat, ha a szervezetben nem alakul ki u.n. core ellenanyag (egyéntől függően), a vizsgálati teszt viszont erre van érzékenyítve. Az eredményeket verifikálni, megerősíteni kell .

pozitív: A szervezet 12 héttel korábban valószínűleg találkozott a vírussal. Lehet, hogy akut fertőzésről van szó,  de lehet, hogy  már krónikus fertőzés áll fenn .Az eredményeket verifikálni, megerősíteni kell.
 

Verifikálás, megerősítés.:

A kétes, vagy pozitív eredményeket adó mintáknál a vizsgálatot más elven alapuló vizsgálati teszttel  meg kell ismételni. Ha az eredmény az ismétlés során is kétes, akkor 3. teszttel is el kell végezni a vizsgálatot, illetve új vérvétel szükséges.

Pozitív eredmény csak akkor adható ki, ha a verifikálási eredmények a pozitivitást egyértelműen bizonyítják. Nagyon korai fertőzés esetén a PCR vizsgálatoknak lehet bizonyító ereje.

Időpont foglalás

Ha nem a G1 Intézetbe, hanem hoz­zánk, a G1 Laborba jönnek vizs­gá­latra, az alábbi számokon tudnak érdeklődni és időpontot kérni vérvételre és laborvizsgálatokra
8 és 15 óra között:

G1 Labor tel.: (06‑1) 240‑1880, G1 Labor mobil: +36 20 371‑9045, Kiss Mihályné Erika: +36 30 645-5544

Elérhetőségeink

Iroda, Kémiai laboratórium: 
(06‑1) 240‑1880
Kiss Erika, laborvezető asszisztens: 
+36 30 645‑5544

Iroda, Mikrobiológiai labor: (06‑1) 299‑0042 
Fax: (06‑1) 299‑0043
dr. Széll András, ügyvezető igazgató: 
+36 20 914‑6991 | +36 30 626‑4130 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1036 Budapest, Lajos u. 74‑76., I. emelet

Akciók, kedvezmények

Rendszeres együttműködés esetén magánorvosi rendelők, praxis közösségek részére megegyezés alapján kedvezményes árakat biztosítunk.

Kiemelt Ajánlataink

Hüvelyi folyások teljes körű laboratóriumi diagnosztikája

Szexuális úton terjedő betegségek teljes körű, korszerű diag­nosz­ti­kája

D-vitamin szint mérése

Gyomor- és bélrendszeri meg­bete­ge­dé­sek székletből történő vizsgálata. (Szűrővizsgálatok, tumor­markerek, gyul­la­dás­fak­torok)

Laktóz, fruktóz és szorbit into­le­ran­cia vizsgálata kilégzési teszttel

Akciós Helicobacter Pylori vizs­gá­lata vérből