Kapcsolatunk a G1 Intézettel

A G1 Labordiagnosztikai Kft. köz­vet­le­nül a G1 Intézet mellé telepített, füg­get­len diagnosztikai vállalkozás.
Ha Ön klinikai panaszai alapján szak­ren­de­lést kíván igénybe venni, keresse fel az intézet honlapját! Számos szak­ember segítheti Önt a problémák meg­ol­dásában.

Bőr és függelékes szervei (köröm, haj, stb)

A bőr szervezetünk legnagyobb kiterjedésű szerve. Védő-, érzékelő-, vízháztartást szabályzó és hőszabályzó funkciója a legfontosabb, de számos egyéb funkciót is betölt. Kórokozó mikroorganizmusok bármely funkcióját képesek befolyásolni, abban zavart okozni.

A gombák okozta fertőzések elsősorban a védekezőképességet károsítják. A körmök, a láb és kéz bőrének fertőzései ma már népbetegségek, a lakosság 10-30 %-át érintik. Ugyanakkor számos tévhit van pl. a gombák körömkárosító szerepéről, ezáltal minden körömelváltozást gombás eredetűnek tart a lakosság túlnyomó többsége.

lábgombaFőként gyermekeknél ugyanez a helyzet a hajas fejbőr elváltozásaival kapcsolatban. A házi kedvenc állatok (kutya, macska, aranyhörcsög, tengerimalac stb.) gyakran okoznak fertőzést a hajas fejbőrön és a törzs különböző részein. Ez utóbbi területeket felnőtteknél is gyakran megtámadják.

A köztudatban „napgombásodásként” ismert egy fertőzési forma, amelye elsősorban a törzs felső harmadán és a felkarokon okoz pigmentációs zavarokat (túlsúlyt vagy hiányt). Ez a fertőzés is összetéveszthető a bőr egyéb pigmentképzési rendellenességeivel.

Mindezek a problémák vezettek annak felismeréséhez, hogy a háziorvosok, sőt a szakorvosok is gyakran helytelenül diagnosztizálják a gombás fertőzéseket. Laboratóriumunk hiánypótló ebben az értelemben, hiszen részben közvetlen mintavétellel nyert, részben a szerződött kollégák által beküldött mintákból elvégezzük a kórokozók azonosítását, meghatározzuk azok gombaellenes szerekkel szembeni érzékenységét, illetve – a negatív lelet ismeretében – támpontot nyújtunk az egyéb irányú vizsgálatokhoz.

Miért előnyös mindez?

Egyszerű a válasz: pénzt, időt, fáradságot takarít meg. Pénzt, mivel a vizsgálatok költsége elenyésző a téves diagnózis alapján kezdett, gyakran eredménytelen, sőt esetleg mellékhatásokkal járó kezelésekhez képest. Időt, mivel a célzott gombaellenes kezelést a legjobb hatású, legkevesebb mellékhatással járó szerrel lehet folytatni. Nem elhanyagolható az sem, hogy a beteg egyéb gyógyszerei, betegségei is befolyásolhatják, milyen kezelés a legcélszerűbb. Fáradságtól kíméli meg magát az a kedves beteg, aki felkeresi rendelésünket, és szakszerűen, rövid időn belül, várakozás nélkül elvégezzük a mintavételt. Szerződött kollégáink ugyanígy állnak betegeink rendelkezésére.  

Kiemelt Ajánlataink

Hüvelyi folyások teljes körű laboratóriumi diagnosztikája

Szexuális úton terjedő betegségek teljes körű, korszerű diag­nosz­ti­kája

D-vitamin szint mérése

Gyomor- és bélrendszeri meg­bete­ge­dé­sek székletből történő vizsgálata. (Szűrővizsgálatok, tumor­markerek, gyul­la­dás­fak­torok)

Laktóz-, fruktóz intolerancia vizsgálata kilégzési teszttel csak felnőtteknek

Időpont foglalás

Ha nem a G1 Intézetbe, hanem hoz­zánk, a G1 Laborba jönnek vizs­gá­latra, az alábbi számokon tudnak érdeklődni és időpontot kérni vérvételre és laborvizsgálatokra
8 és 15 óra között:

G1 Labor tel.: (06‑1) 240‑1880, G1 Labor mobil: +36 20 371‑9045, Kiss Mihályné Erika: +36 30 645-5544

Elérhetőségeink

Iroda, Kémiai laboratórium: 
(06‑1) 240‑1880
Kiss Erika, laborvezető asszisztens: 
+36 30 645‑5544

Iroda, Mikrobiológiai labor: (06‑1) 299‑0042 
Fax: (06‑1) 299‑0043
dr. Széll András, ügyvezető igazgató: 
+36 20 914‑6991 | +36 30 626‑4130 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1036 Budapest, Lajos u. 74‑76., I. emelet

Akciók, kedvezmények

Rendszeres együttműködés esetén magánorvosi rendelők, praxis közösségek részére megegyezés alapján kedvezményes árakat biztosítunk.