Kapcsolatunk a G1 Intézettel

A G1 Labordiagnosztikai Kft. köz­vet­le­nül a G1 Intézet mellé telepített, füg­get­len diagnosztikai vállalkozás.
Ha Ön klinikai panaszai alapján szak­ren­de­lést kíván igénybe venni, keresse fel az intézet honlapját! Számos szak­ember segítheti Önt a problémák meg­ol­dásában.

A bőr szervezetünk legnagyobb kiterjedésű szerve. Védő-, érzékelő-, vízháztartást szabályzó és hőszabályzó funkciója a legfontosabb, de számos egyéb funkciót is betölt. Kórokozó mikroorganizmusok bármely funkcióját képesek befolyásolni, abban zavart okozni.

A gombák okozta fertőzések elsősorban a védekezőképességet károsítják. A körmök, a láb és kéz bőrének fertőzései ma már népbetegségek, a lakosság 10-30 %-át érintik. Ugyanakkor számos tévhit van pl. a gombák körömkárosító szerepéről, ezáltal minden körömelváltozást gombás eredetűnek tart a lakosság túlnyomó többsége.

Ki ne találkozott volna már olyan torokfájással, hüvelyi viszketéssel stb., amelyre a háziorvos, vagy szakorvos azonnal antibiotikumot írt fel? Nem elhanyagolható azoknak a betegeknek száma, akik az antibiotikum-kezelés hatására nemcsak hogy nem gyógyultak meg, hanem tünetei még súlyosabb formában jelentkeztek. Gyakran eleve nem baktérium, hanem gomba okozhatta a beteg panaszát, vagy pedig – a normál baktérium-flóra kiirtásával – az antibiotikum-kezelés vezetett a gombás fertőzés aktivizálásához.

A nem steril helyekről származó testnedvek és váladékok egészséges egyénekben is tartalmazhatnak sarjadzógombákat (Candida albicanst, vagy egyéb fajokat). Ezek mennyiségi kimutatása rendkívül fontos, mivel a „normál tenyésztés” gyakran félrevezető információt ad, a páciensek betegségtudatát rossz irányba terelve. A gombák csíraszámának mennyiségi meghatározása fontos tájékoztatást nyújt a vizsgálatot kérő szakorvosok, ill. – konzultáció alapján – közvetlenül a betegek számára.

Az elektronikus és nyomtatott médiumokban gyakran fellángol, de bizonyos mértékig állandóan napirenden van a „candida-betegség”. A legnagyobb probléma ezzel, hogy „candidosiként”, „kandidózisként” prezentálják, a betegekben fertőzés tudatát keltve. Igaz ugyan, hogy a szervezetben, elsősorban a gyomor-bélrendszerben elszaporodhatnak a sarjadzógombák, és tényleges panaszokat okozhatnak, ennek aránya azonban elhanyagolható a kellően ki nem vizsgált, egyéb eredetű betegségekhez képest (belgyógyászati, urológiai, nőgyógyászati, sőt pszichiátriai szakterületek lehetnek érintettek).

Ki ne találkozott volna már penészes fürdőszobával, dohos lakással, asztmás, fulladó, vagy éppen állandóan szénanátha tüneteit mutató egyénekkel? Ma már általánosan elismert tény, hogy a hibás tervezés vagy kivitelezés miatt gyakran szinte megoldhatatlan feladatot jelent a penészmentesítés, és érzékeny egyéneknél – gyakran táplálkozási-, vegyi-, vagy pollen-, poratka stb. allergiához kapcsolódva – a penészek kóroki szerepének igazolása, vagy kizárása.

Kiemelt Ajánlataink

Hüvelyi folyások teljes körű laboratóriumi diagnosztikája

Szexuális úton terjedő betegségek teljes körű, korszerű diag­nosz­ti­kája

D-vitamin szint mérése

Gyomor- és bélrendszeri meg­bete­ge­dé­sek székletből történő vizsgálata. (Szűrővizsgálatok, tumor­markerek, gyul­la­dás­fak­torok)

Laktóz-, fruktóz intolerancia vizsgálata kilégzési teszttel csak felnőtteknek

Időpont foglalás

Ha nem a G1 Intézetbe, hanem hoz­zánk, a G1 Laborba jönnek vizs­gá­latra, az alábbi számokon tudnak érdeklődni és időpontot kérni vérvételre és laborvizsgálatokra
8 és 15 óra között:

G1 Labor tel.: (06‑1) 240‑1880, G1 Labor mobil: +36 20 371‑9045, Kiss Mihályné Erika: +36 30 645-5544

Elérhetőségeink

Iroda, Kémiai laboratórium: 
(06‑1) 240‑1880
Kiss Erika, laborvezető asszisztens: 
+36 30 645‑5544

Iroda, Mikrobiológiai labor: (06‑1) 299‑0042 
Fax: (06‑1) 299‑0043
dr. Széll András, ügyvezető igazgató: 
+36 20 914‑6991 | +36 30 626‑4130 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1036 Budapest, Lajos u. 74‑76., I. emelet

Akciók, kedvezmények

Rendszeres együttműködés esetén magánorvosi rendelők, praxis közösségek részére megegyezés alapján kedvezményes árakat biztosítunk.